Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Δημοκρατία-Πολυτεχνείο

Δημοκρατία...,δικτατορία..,ελευθερία..., δύσκολες λέξεις,δύσκολες έννοιες . Τα μικρά μας παιδιά δυσκολεύονται να τις πουν,δυσκολεύονται να τις καταλάβουν..Ευτυχώς όμως υπάρχουν αξιόλογα βιβλία που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για μας και τις έννοιες πιο κατανοητές στα παιδιά.
Με τη βοήθεια αυτών των βιβλίων προσπαθήσαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν  τι σημαίνει  δικτατορία και πώς κερδίζεται η δημοκρατία και η ελευθερία.
Στο ολοήμερο τμήμα ασχολήθηκαν με  την "κυρά Δημοκρατία"

στο Α΄κλασικό με "το δάσος"
                                     

και στο Β΄κλασικό με το βιβλίο "Η σοφή ελιά"

Δικτατορία όμως, αγώνες και δημοκρατία δεν γίνεται να επεξεργαστούν χωρίς το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων,την αγαπημένη ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

Αφού διαβάσαμε τα βιβλία, τα συζητήσαμε,τα παίξαμε,και τέλος μεταφέραμε τις ιστορίες τους στην πατρίδα μας,την Ελλάδα.

Είδαμε φωτογραφίες,μιλήσαμε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου,ακούσαμε τραγούδια,διαβάσαμε ποιήματα και κάναμε κατασκευές προσπαθώντας να κατανοήσουμε όσο μπορούμε αυτά που έγιναν το Νοέμβρη του ΄73.

 


 Οι δραστηριότητές  μας ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα το πρωί,όταν οι αγαπημένες συνάδελφοι του 5ου νηπ/γείου,μας κάλεσαν να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την κ.Μαρίνα και την κ.Μεταξία που έπαιξαν την "Ντενεκεδούπολη".
Τα γενναία ντενεκεδάκια ενωμένα, έδιωξαν το Λαδένιο και τώρα πια ζούνε  ελεύθερα στην αγαπημένη τους πόλη.
                               


ΖΗΤΩ Η ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ!!!!!

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΙΡΗΝΗ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή