Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση για τη Δόμνα Βιζβίζη

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας,ανακοίνωσε ότι μέσα στο ευρύτερο πρόγραμμά της με τη θεματική «Γνωρίζω τον τόπο μου και την ιστορία του», πρόκειται να διοργανώσει για 2η συνεχή χρονιά εκδήλωση προς τιμήν της Θρακιώτισσας ηρωίδας Δόμνας Βισβίζη, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ελληνομουσείον Αίνου» και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση αρχειακού υλικού, Αινίτικων παραδοσιακών στολών, προβολή ντοκιμαντέρ και θα διανθιστεί με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις. Σκοπός της είναι αφενός, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, να τιμηθεί η μνήμη της Δόμνας Βισβίζη, αφετέρου να γίνει ευρύτερα γνωστή η δράση και η μεγάλη συνεισφορά της Αινίτισσας ηρωίδας στον Αγώνα του Έθνους και κυρίως στους μαθητές.
Η εκδήλωση έναρξης της δράσης θα πραγματοποιηθεί στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 7μ.μ. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», που φέρει το όνομα της ηρωίδας, με παρουσίαση μέρους του εκπαιδευτικού του προγράμματος υπό τον τίτλο «Από τη Νίκη στη …Δόμνα» και το Ολοήμερο Τμήμα του 20ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης, με το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Με τη Δόμνα Βισβίζη από την Αίνο ένα ταξίδι στο χρόνο πηγαίνω».
Η έκθεση θα παραμείνει για μια εβδομάδα ανοιχτή για τα σχολεία που ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν σε αυτήν από μέλη του Συλλόγου «Ελληνομουσείον Αίνου» και συγκεκριμένα από 23-27 Μαρτίου 2015

2 σχόλια: