Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Στο θέατρο!

Την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα τμήματα του νηπιαγωγείου πήγαμε στο Δημοτικό θέατρο όπου παρακολουθήσαμε την παράσταση "Τρελαντώνης".Πριν όμως φτάσει η μέρα της παράστασης έγινε και η ανάλογη προετοιμασία  έτσι ώστε οι μικροί μας μαθητές να μπορούν να παρακολουθήσουν το έργο,να ψυχαγωγηθούν,να αποκομίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια,αλλά και να αναπτύξουν την κριτική τους ματιά ,καθώς και να αναπτύξουν πολιτιστική συμπεριφορά.
Καταρχήν μιλήσαμε για τους κανόνες συμπεριφοράς που ισχύουν κατά τη μετάβασή μας με το λεωφορείο στο Δημοτικό θέατρο,αλλά κυρίως μέσα στην αίθουσα και κατά τη διάρκεια της παράστασης όπου:δεν τρώμε,δεν πίνουμε,δεν μιλάμε!
Στη συνέχεια είδαμε το βιβλίο,είπαμε ποια είναι η συγγραφέας,είπαμε λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου και τονίσαμε το ότι ο Τρελαντώνης δεν έλεγε ποτέ ψέματα!
Ο Αντώνης και τα τρία αδέρφια του, η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά(η οποία είναι η Πηνελόπη η συγγραφέας) και ο Αλέξανδρος,φιλοξενούνται για τις καλοκαιρινές διακοπές από τους θείους τους στην Καστέλα του Πειραιά.Τα τέσσερα παιδιά φέρνουν τα πάνω κάτω στη ζωή των ενηλίκων. Ανάμεσα τους, ο Αντώνης -ο πιο σκανδαλιάρης από όλους αλλά ακέραιος χαρακτήρας, πρότυπο για τα αδέρφια του και μόνιμος πονοκέφαλος για τους μεγάλους- γίνεται με τις απολαυστικές περιπέτειες του σύμβολο τιμιότητας και θάρρους. 
Τέλος διαβάσαμε από το βιβλίο κάποια αποσπάσματα από τις περιπέτειες του Αντώνη, γεγονός που άναψε τη φαντασία των παιδιών και τα έκανε να ανυπομονούν να δουν την παράσταση.

Και η μεγάλη στιγμή έφτασε!έτοιμοι στις θέσεις μας τηρώντας όλους τους κανόνες!
Η παράσταση άρχισε!ο Αντώνης στη σκηνή!
Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο και αφού ξεκουραστήκαμε,έγινε συζήτηση για όλα αυτά που είδαμε κι ακούσαμε.Συζητήσαμε για τους ηθοποιούς,τα σκηνικά, τα κοστούμια,τα τραγούδια.........Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό περιέγραφαν τις αγαπημένες τους σκηνές και τις σκανταλιές των πρωταγωνιστών ζητώντας μας να ξαναδούμε την παράσταση!
Φυσικά ζωγραφίσαμε την αγαπημένη μας σκηνή!
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της παράστασης για τις στιγμές που μας χάρισαν!
Και για όποιον θέλει να διαβάσει το βιβλίο υπάρχει και σε e-book εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου