Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Άσκηση σεισμού

Το 2009 ο Ο.Η.Ε. όρισε την 13η Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα για τη Μείωση του Κινδύνου των Φυσικών Καταστροφών (International Day for Natural Disaster Reduction).
Ο ορισμός αυτής της Διεθνούς Ημέρας έχει ως στόχο να ενθαρρύνει κάθε πολίτη, φορέα και χώρα να οργανώνουν δράσεις που αφορούν στην πρόληψη, ετοιμότητα και προσαρμοστικότητα σε επίπεδο ατόμου, οικογένειας, κοινωνίας και κράτους.(ΟΑΣΠ)
Σύμφωνα με την με αριθ.Φ12/156000Δ2 εγκύκλιο του ΥΠΕΘ, την ημέρα αυτή πραγματοποιείται στα σχολεία η πρώτη από τις τρεις προβλεπόμενες ασκήσεις του έτους.
Στο νηπιαγωγείο μας η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 13/10/2017 στις 11:30  π.μ. για τα πρωινά τμήματα και στις 15:00μ.μ. για τα ολοήμερα τμήματα.
Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα με τη βοήθεια βιβλίων, παιχνιδιών, αλλά και του οπτικοακουστικού υλικού του ΟΑΣΠ και δεν υπήρξαν προβλήματα άγχους και πανικού.
Το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα,όπως μας κοινοποιήθηκε από τον ΟΑΣΠ,επικαιροποιήθηκε και θα αναρτηθεί για ενημέρωση των γονέων. 
Ως σημείο καταφυγής και χώρος από όπου θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας των μαθημάτων,έχει οριστεί η αυλή του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου