Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Δανειστική βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε σήμερα σε όλα τα τμήματα ,η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης.Τα παιδιά μας έχουν μάθει πια να "χειρίζονται" σωστά τα βιβλία,έχουν μάθει να τα αγαπούν και να τα προσέχουν και είναι έτοιμα να δανειστούν ένα βιβλίο από το νηπιαγωγείο:
να το πάρουν στο σπίτι τους, να το" διαβάσουν",να ταξιδέψουν μαζί του,να εμπνευστούν,να εκφραστούν,να δημιουργήσουν και τελικά να το επιστρέψουν στο νηπιαγωγείο, όπως το παρέλαβαν χωρίς να του κάνουν κακό και παίρνοντας μόνο καλά από αυτό.
Όσοι θέλουν να δανείζονται βιβλία από το νηπιαγωγείο,μαθητές και γονείς, πρέπει να συμφωνήσουν με τους κανόνες δανεισμού και να υπογράψουν το συμβόλαιο δανειστικής βιβλιοθήκης.
Για να μεταφέρονται με ασφάλεια τα βιβλία στο σπίτι,χωρίς να κινδυνεύουν να πάθουν κάποιο ατύχημα,το κάθε παιδί ετοίμασε μία τσάντα για το σκοπό αυτό.Τη ζωγράφισε,τη στόλισε και είναι έτοιμη πια να ξεκινήσει το έργο της .
Μέσα στην τσάντα υπάρχει ένα λεπτό ντοσιέ,όπου συγκεντρώνονται οι ζωγραφιές που κάνουν τα παιδιά εμπνευσμένα από το βιβλίο που δανείζονται κάθε φορά.
Τα οφέλη από το δανεισμό των βιβλίων είναι πολλά για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου