Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ζωγραφίζοντας όπως ο Τζάκσον Πόλοκ.

Στα πλαίσια της συνεργασίας και της προσπάθειας της ένταξης των παιδιών,η κ. Νινέτα υλοποιεί διάφορες δραστηριότητες με ομάδες των παιδιών ή με όλα τα παιδιά στα γενικά τμήματα,ή στο τμήμα ένταξης.
Συνεχίζοντας τη γνωριμία με μεγάλους ζωγράφους, με έργα και τεχνικές γνωρίσαμε τον Αμερικανό ζωγράφο Τζάκσον Πόλοκ.Τα παιδιά παρατήρησαν πίνακες του και προσπάθησαν να δώσουν τίτλους:"Μαγική γραμμούλα","Ο ιστός της αράχνης"........
Παρακολούθησαν το παρακάτω βίντεο που δείχνει έργα του στην έκθεση Μοντέρνας Τέχνης,αλλά και εφαρμογή της τεχνικής του.Παρατήρησαν ότι ο καμβάς του είναι στο πάτωμα και ότι χρησιμοποιεί πινέλο που όμως δεν το ακουμπά στον καμβά κι ότι την μπογιά την στάζει.

Στη συνέχεια η κ. Νινέτα κάλεσε τα παιδιά να ζωγραφίσουν κι αυτά όπως ο Τζάκσον Πόλοκ.
Παίρνουν τις θέσεις τους γύρω από το μεγάλο χαρτί και ακούνε προσεκτικά τις οδηγίες
 
Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν είναι
πινέλα,κουτάλια,πιρούνια και μπουκαλάκια που όμως δεν πρέπει να ακουμπήσουν στο χαρτί.
Θα ζωγραφίζει μόνο η ομάδα που ακούει το όνομα του εργαλείου της.Οι μικροί μας καλλιτέχνες στην αρχή είναι διστακτικοί αλλά μετά ξεθαρρεύουν και το απολαμβάνουν.
και τώρα όλοι μαζί!
 Όταν τελειώνει το έργο,το παρατηρούμε καλά και μετά κλείνουμε τα μάτια απαλά "όπως τα φτερά της πεταλούδας ''-όπως λέει η κ. Νινέτα-και σκεφτόμαστε τι τίτλο θα δίναμε στο έργο .
Οι προτάσεις είναι πολλές:''Ουράνιο τόξο,Μπαλίτσες,Σαν τον Τζάκσον Πόλοκ,Ο ιστός της αράχνης,Πολύχρωμο,Διάφορα χρώματα,Χρωματιστή μουτζούρα,Αφηρημένη τέχνη,Αφηρημένη ζωγραφιά,Όμορφη χρωματιστή συνάντηση,Μαγικός δρόμος,Μαγική ζωγραφιά.....''
Όπως κάθε φορά που δεν μπορούμε να αποφασίσουμε έτσι και τώρα ψηφίζουμε και νικητής είναι ο τίτλος "Ουράνιο τόξο"!
Στη γωνιά συζήτησης,κλείνουμε και πάλι τα μάτια και προσπαθούμε να θυμηθούμε τα συναισθήματα που νιώσαμε όταν ζωγραφίζαμε:Όλα τα παιδιά είπαν σχεδόν το ίδιο:ένιωσαν χαρά και διασκέδαση!
Ευχαριστούμε κ.Νινέτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου