Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

"Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στηρίζει από το 1996 την πρωτοβουλία αυτή και σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY, τυπώνει στα ελληνικά την αφίσα και το φυλλάδιο με το μήνυμα και τα αποστέλλει σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας έτσι και άλλους φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
Το 2017, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ρωσίας. Το μήνυμα «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο…»το έγραψε ο ταλαντούχος ποιητής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Sergey Makhotin και την αφίσα τη φιλοτέχνησε o διακεκριμένος καλλιτέχνης Mikhail Fedorov."(Σαν σήμερα)
Στο νηπιαγωγείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ολοκληρώσαμε το βιβλίο που είχαμε ξεκινήσει.Τα παιδιά είχαν ζωγραφίσει ό,τι ήθελαν από το αγαπημένο τους παραμύθι,τον αγαπημένο τους ήρωα....αργότερα στον κύκλο,ταξίδεψαν με τη φαντασία τους στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών,έπιασαν την κόκκινη κλωστή και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται,να περνάει από χέρι σε χέρι και να υφαίνει το παραμύθι μας.Οι προτάσεις για τον τίτλο ήταν πολλές γι αυτό ψηφίσαμε και ο τίτλος αποφασίστηκε:"Παραμυθοσαλάτα"!!!μια σαλάτα από παραμύθια!
  Απολαύστε το από το storyjumper
Book titled 'ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ'

  Και για να μην ενοχλεί κανένας τους μικρούς μας αναγνώστες,όταν διαβάζουν,κάναμε ταμπελάκια που θα τα κρεμάνε έξω από την πόρτα τους και θα προειδοποιούν:
ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ!!!!!!
ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ

Καλές αναγνώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου