Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Δανειστική

 Ξεκίνησε σήμερα να λειτουργεί σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας η  δανειστική βιβλιοθήκη.
Τα νήπια  αλλά και οι γονείς τους αφού ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της υπέγραψαν το σχετικό συμβόλαιο,διαφορετικό σε κάθε τμήμα αλλά με τους ίδιους όρους.
-Τα νήπια δανείζονται όποιο βιβλίο τους αρέσει κάθε Παρασκευή.
-Επιστρέφουν το βιβλίο το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.
-Διαβάζουν το βιβλίο με κάποιο μεγάλο και ζωγραφίζουν ή συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο που έχει ετοιμάσει η νηπιαγωγός του κάθε τμήματος. 
-Προσέχουν τα βιβλία και τα επιστρέφουν στην κατάσταση που τα δανείστηκαν. Αν κάποιο βιβλίο πάθει κάποιο ατύχημα κατά λάθος,πρέπει να αντικατασταθεί με ένα καινούργιο.
Το κάθε τμήμα εφαρμόζει το δικό του τρόπο δανεισμού με στόχο να είναι απλός, λειτουργικός και να κάνει τα παιδιά υπεύθυνους μελλοντικούς αναγνώστες.
Διαλέγουν το βιβλίο που τους αρέσει,βάζουν το καρτελάκι με το όνομά τους στο ντοσιέ με τις φωτοτυπίες των εξώφυλλων (για να ξέρουμε ποιο βιβλίο δανείστηκε το κάθε παιδί),και γράφει το όνομά του στην καρτέλλα του βιβλίου.
Παίρνει το εντυπο που πρέπει να συμπληρώσει στο σπίτι,το βάζει στο μικρό ντοσιέ του και όλα μαζί τα βάζει στην τσάντα του.
Η υφασμάτινη τσάντα έχει ζωγραφιστεί από το κάθε παιδί και βοηθάει τα βιβλία να μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς το σπίτι χωρίς να κινδυνεύουν να πάθουν κάποιο ατύχημα.


έτοιμοι και οι σελιδοδείκτες!


Έτοιμες οι τσάντες!
καλές αναγνώσεις παιδιά!
καλά ταξίδια σε τόπους φανταστικούς,υπέροχους και μαγικούς!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου