Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Εποχική γρίπη

Σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.4133 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ ,έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Τονίζεται εκ νέου η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης 
κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα,θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης. 
Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει:
Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:
 Βήχα
 Πονόλαιμο
Μυαλγίες
 Συνάχι
Πονοκέφαλο
Ρίγος
Αίσθημα κόπωσης
Διάρροια και εμέτους
Τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.
Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.

Στο νηπιαγωγείο μας δεν υπάρχει κάποια ανησυχητική δραστηριότητα και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης.
Ολόκληρη η εγκύκλιος Δ1α/Γ.Π.οικ.4133 εδώ
και περισσότερα για τη γρίπη στην ιστοσελίδα του 
Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας εδώ.

Κι επειδή τα μικρόβια κυκλοφορούν παντού,εμείς στο νηπιαγωγείο προσπαθούμε να τα γνωρίσουμε για να μπορούμε και να τα αντιμετωπίσουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου