Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Το κυνήγι των Πασχαλινών αβγών


Ο πασχαλινός λαγός και το "κυνήγι των πασχαλινών αβγών".

Το Πάσχα πλησιάζει και θα πρέπει να γιορτάσουμε την ημέρα της αγάπης, της ελπίδας, της χαράς με όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες συνθήκες, όπως κάναμε κάθε χρόνο, αλλά ακόμα περισσότερο τη φετινή χρονιά.

 Μένουμε Σπίτι και προσπαθούμε να περνάμε δημιουργικά ζωγραφίζοντας,διαβάζοντας βιβλία,παίζοντας με τα αδέρφια μας ,τους γονείς μας,κάνοντας κουλουράκια,τσουρέκια,βάφοντας αβγά...


Έτσι λοιπόν, σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε ένα πασχαλινό έθιμο που είναι πολύ γνωστό και διαδεδομένο σε αρκετές ξένες χώρες όπως της  Γερμανίας ,της Γαλλίας, της Αγγλίας κ.λ.π.

Σύμφωνα με αυτό το έθιμο, έρχεται από το μακρινό δάσος, ο λαγός του Πάσχα και κρύβει  στις αυλές και στους κήπους των σπιτιών μας βαμμένα αβγά και μερικές φορές σοκολατένια, έτσι ώστε την Κυριακή του Πάσχα τα παιδιά θα πρέπει να ψάξουν για να τα βρουν. 
Μπορείτε να διαβάστε την
ιστορία στο παρακάτω ηλεκτρονικό παραμύθι



Book titled 'Το βάψιμο των πασχαλινών αβγών'Read this book made on StoryJumper  Το κυνήγι των πασχαλινών αβγών μπορεί να παιχτεί και μέσα στο σπίτι
Μπορείτε, για παράδειγμα, αφού προσδιορίσετε τους χώρους που θα είναι κρυμμένα τα αβγά π.χ στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο διάδρομο... και αφού έχετε δώσει στα παιδιά σας ένα καλαθάκι, να δώσετε το σύνθημα με ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, να ξεκινήσουν το κυνήγι των αβγών. ΝΙΚΗΤΗΣ θα είναι αυτός που θα έχει μαζέψει τα περισσότερα αβγά μέχρι να τελειώσει  το τραγούδι.   

Παίξτε λοιπόν αυτό το παιχνίδι με τα παιδιά σας. 
Γίνεται πραγματικά ένα διασκεδαστικό  παιχνίδι όταν αναζητήσετε τα αβγά και δεν μπορείτε να τα βρείτε αμέσως.
(Φυσικά ο πασχαλινός λαγός θα είναι η μαμά ή ο μπαμπάς και θα πρέπει να κάνουν  λίγη παραπάνω προσπάθεια και να μην αφήσουν τα αβγά κάτω από την πρώτη καρέκλα,ώστε  το παιχνίδι να έχει ενδιαφέρον για τα παιδιά).
Μπορείτε να περάσετε όμορφα,ζεστά και χαρούμενα.
Μην ξεχάσετε, αν παίξτε αυτό το παιχνίδι, 
στείλτε μας φωτογραφίες!  


Να θυμάστε: "Όταν μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, αισθανόμαστε χαρά και πληρότητα.

Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου